PROJICE BEZ GLUTENA




Recept za ove projice sam pronašla u jednoj od grupa koje se bave bezglutenskom ishranom, pa sam ga samo prilagodila svom ukusu. Originalno u recept ide jogurt, ali ja sam iskoristila surutku koja mi je preostala od pravljenja sira. Projice su bile lepe i ukusne i sledećeg dana.

Potrebni sastojci:

- 3 jaja,
- 240 ml surutke (može i jogurt),
- 80 g putera (može i ulje),
- 1 kašičica himalajske soli,
- 2 kašičice praška za pecivo,
- 6 kašika mix b brašna,
- 6 kašika palente,
- 250 g sira (ukoliko koristite fetu može i 200g).

Umutiti jaja, pa dodati mokre sastojke: surutku i rastopljeni puter. U drugoj posudi izmešati brašno, palentu, so i prašak za pecivo pa sve sjediniti zajedno. Sir izdrobiti i na kraju umešati sa varjačom u dobijenu smesu. Može se peći u kalupima za mafine, ali i u plehu.
Peći na 200 C oko 25-30 minuta. Gotovo je kada dostigne boju kao na slici.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови