PROSENA KAŠA SA ORASIMA, BADEMIMA I SUVIM VOĆEM




Kaša je najtipičnije jelo slovenskog sveta. Bilo da je slana, bilo slatka. A i sam pojam je slovenskog porekla. Nedavno sam našla članak u novinama u kojem su bila predstavljena jela koja su se spremala na dvoru Nemanjića. Kao dezert je bila predložena slična kaša. Međutim, osim dezerta ovo se može spremati i kao doručak. Nema potrebe da naglašavam da je ovo jelo veoma ukusno, a takođe i veoma zdravo.

Potrebni sastojci za 4 osobe:
1 šolja oljuštenog prosa,
3 čaše mleka,
1 šolja badema, oraha i suvog voća,
cimet,
med po ukusu.

U šerpu sa debljim dnom staviti 1 čašu prosa 3 čaše mleka i suvo voće po ukusu. Ja sam stavila suvo grožđe i suve kajsije. Mešati dok ne proključa, a tada staviti poklopac i ostaviti još 10 minuta na slaboj vatri (kod mene je to 2 od 9). Kada se prohladi dodati bademe,orahe, cimet i med po ukusu.
Prijatno! :)

Коментари

Популарни постови